Hoe werkt magneetverf vraag je je af? Met magneetverf slaag je erin om bijna elk materiaal magnetisch te maken, ook een muur. En het mooie is dat niemand dat merkt. Iedereen ziet gewoon een muur in een kleurtje. Met magneetverf is het afgelopen met beschadigingen op je muur. Gooi die plakband of lijm maar in de vuilbak, samen met de duimspijkers en nagels waar je vroeger het memobord in de keuken mee vasthing. Eindelijk afgelopen met die lelijke gaten in de muur! Als je magneetverf gebruikt, hang je alle memo’s gewoon met magneten vast aan de muur zelf. Je plakt je boodschappenlijst tegen de muur, zet er een magneet tegenaan en klaar is kees.

Hoe werkt magneetverf en wat is het?

Magneetverf is een primerverf waarin zich niet-roestende ijzerdeeltjes bevinden. Die deeltjes zijn onzichtbaar voor het blote oog en zorgen ervoor dat de magneten zich aan de muur kunnen vasthechten. Het lijkt wel tovenarij, maar niets is minder waar. Het is gewoon pure fysica. Leg je een laag magneetverf op de muur, dan hechten de magneten zich vast aan de ijzerdeeltjes die zich daarin bevinden. Niemand merkt trouwens dat je en magneetmuur hebt, iedereen ziet gewoon een geverfde muur. De structuur is weliswaar iets zwaarder, maar enkel een geoefend oog merkt dat op.

Hoe breng je magneetverf aan?

Eén laag magneetverf is niet voldoende, je voorziet het best minimaal twee lagen. We raden zelfs drie à vier lagen aan als je de verf uitstrijkt op een pleisterlaag met een sterk zuigende kracht. Magneetverf komt over het algemeen in een zwarte of donkergrijze kleur. De bovenste laag werk je af in de kleur die je uiteindelijk wenst. Wil je de magneetmuur ook kunnen afwassen, iets wat vooral handig is in keuken en kinderkamer? Kies dan voor de eindlaag voor afwasbare verf. Daar hebben we het al over gehad in een vorige blog. Algemene regel is: hoe meer een verf blinkt, hoe afwasbaarder die is.

Hoe werkt magneetverf? Heel praktisch

Met magneetverf wordt je muur in één klap een magneetmuur, en dat is vooral handig in de keuken omdat je geen memobord meer nodig heb. Ook in de kinderkamer hang je moeiteloos alle kunstwerken van je kinderen op met behulp van een magneet, zelfs met speciale magneetletters. Op kantoor kan je de muur dan weer gebruiken om allerlei zaken te presenteren. Als je zo’n magneetmuur combineert met bordverf, kan je er ook op schrijven met speciale stiften. Wat je hebt geschreven, veeg je dan achteraf gemakkelijk weer weg. Magneetverf op de muur is vooral praktisch. Wat je niet mag vergeten, hang je gewoon op aan de muur. Onze tip? Koop extra sterke magneten.

Prijskaartje magneetverf?

Magneetverf komt iets duurder uit dan gewone verf. De gemiddelde prijs voor een liter komt neer op 40 euro. Maar aangezien de verf meestal wordt toegepast op kleinere oppervlakken, valt het met de kostprijs wel mee. Een andere mogelijkheid is te werken met een magneetvlies, maar dat komt een heel pak duurder uit. Hebben we je vraag “Hoe werkt magneetverf” voldoende beantwoord? Zo niet, neem gerust contact met ons op, en we helpen je verder.

 

(c) C’bon

zwart magneetbod met voetbalveld erop