De zon kan een serieuze impact hebben op je buitenschrijnwerk in pvc. Het kan je pvc bijvoorbeeld heel sterk doen verkleuren. Je pvc-ramen die ooit wit waren, kunnen nu al een beetje mottig geel geworden zijn door de zon, wind, regen, de tijd… Gelukkig betekent verkleurd of verouderd pvc niet meteen een aanslag op je portemonnee. Je hoeft ze inderdaad niet meteen te vernieuwen.  Een likje verf erop, en je pvc oogt weer als nieuw. Je vraag ‘Is het mogelijk om pvc te schilderen?’ beantwoorden wij, als verfspecialist, dan ook volmondig met een overtuigde “Ja!”.

Is het mogelijk om pvc te schilderen? Ja!

Veel mensen weten het niet en denken het omgekeerde. Maar inderdaad, je kan alles wat je hebt in pvc overschilderen. We denken aan pvc deuren, ramen, dakgoten en sectionale poorten. De enige voorwaarde is dat je schildert op een propere en zuivere ondergrond. Je moet je pvc dus eerst grondig schoonmaken, ontvetten en lichtjes matteren. Vervolgens zet je er een universele hechtprimer op. Nadat je die minstens zes uur hebt laten drogen, zet je er een lakverf op, en dat doe je in minstens twee lagen. We geven je graag nog deze extra tip mee als je je garagepoort wilt herschilderen. In dat geval adviseren we je je garage in één keer af te werken, maar wel in verschillende stukken. Dat is namelijk de enige manier om aanzetten en overlappingen te vermijden. We raden je ook aan een rol te gebruiken en alleen de dieperliggende delen met een verfborstel te behandelen.

Je pvc herschilderen heeft veel voordelen

Je pvc herschilderen is veel goedkoper dan je pvc vernieuwen of vervangen door een houten tegenhanger. Pvc zet minder uit en krimpt ook minder dan hout. Omdat pvc vochtregulerend is, is er heel wat minder waterinsijpeling. Als je je pvc herschildert zit je voor geruime tijd goed. Houten ramen hebben regelmatiger een schilderbeurt nodig.

Vragen?

Stel ze gerust aan de deskundigen van BP Decor. Je kan ze bereiken via mail.

 

(c) C’bon

Is het mogelijk om pvc te schilderen? Zeker en vast! | BP Decor