Toe aan een nieuwe badkamer? Hier en daar zie je schimmelvlekken verschijnen? Het kleur staat je niet meer aan? En heb je te weinig budget om meteen een nieuwe badkamer te installeren? Dan is je badkamer schilderen een goede optie. Voordat je eraan begint let je het best op een aantal zaken. Hier komen ze aan.

Wil je je badkamer schilderen? Let dan op het volgende

Wat je doet als eerste taak? Bekijk de ondergrond waarop je zal gaan werken, want die is zeer belangrijk als je wilt gaan schilderen. Is er vocht aanwezig in de muren? Staat er schimmel op? Is de staat van het pleisterwerk nog oké? Indien dat er allemaal niet zo denderend uitziet, moet je rekening houden met behoorlijk wat voorbereidingswerk. Dat betekent dat je eerst de barsten in de muren moet openkrabben, ze plamuren, er een vliesje op zetten, de muren schuren, er een primer opzetten en nog eens een afwerkingslaag aanbrengen. Je weet, twee verflagen is het minimum.

Tweede belangrijke aandachtspunt: ventilatie

Is er ventilatie aanwezig? In een badkamer is dat eigenlijk een must, want daar kan het – logisch – heel vochtig worden. Als er te weinig geventileerd kan worden, dan heeft dat uiteraard zijn invloed op de verf die je kiest. Heb je geen ventilatie? Dan zit er niet veel anders op dan je douche- of badtijd te beperken. Laat zeker de deuren van de badkamer openstaan na elke beurt en zet ook de ramen regelmatig open. Vooral in de winter blijft een badkamer langer nat staan omdat je de ramen meer dichthoudt. Onze tip? Gebruik in een badkamer nooit matte verf, want die is gevoeliger voor schimmel in de hoeken. Ga voluit voor satijnverf, want dat soort verf sluit meer af. Het vocht dringt daardoor niet in de muren.

Kleine badkamer schilderen, met tegels?

Heb je weinig ruimte tussen douche en plafond? Moet je het met andere woorden met een kleinere badkamer doen? Ook in dat geval kies je beter voor een goede satijnverf of een polyurethaan lakverf. Heb je tegels in je badkamer? Dan geven we je nog deze budgetvriendelijke oplossing mee. Je hoeft de tegels niet te verwijderen en te vervangen. Overschilder ze gewoon met de juiste soort verf. Nieuwe look gegarandeerd én volledig duurzaam. Niemand krijgt die verf nog kapot.

 

(c) C’bon

je-badkamer-schilderen-hier-moet-je-op-letten