Er zit wel degelijk veel verschil in kwaliteit verf. De gouden regel luidt als volgt: hoe goedkoper de verf, hoe slechter de kwaliteit. Want een lage prijs duidt erop dat er zich veel kalk in de verf bevindt. In dat geval spreekt men van Formule 12-achtige verfsoorten. Ze doen hun werk, maar de kwaliteit blijft van een basisniveau. De duurdere soorten verf zijn niet alleen beter, maar ook duurzamer. Een deskundige schilderwerken geeft uitleg.

Veel verschil in kwaliteit verf?

Verschillende fabrikanten bieden hun eigen Formule 12-verf aan. Formule 12-verf is een goedkope, matte muur- en plafondverf die is samengesteld uit niet minder dan twaalf ingrediënten. Kalk is daar een van, naast tal van bindmiddelen. Het is vooral het grote aandeel kalk dat de verf zo goedkoop maakt. Het hoge gehalte aan kalk heeft echter ook zijn invloed op de duurzaamheid van de verf. Ook hier geldt: hoe duurder de verf, hoe duurzamer. Gebruik je duurdere verf, dan hoef je niet zo vlug opnieuw te verven dan wanneer je een goedkopere verf hebt gebruikt. Let wel, de Formule 12-verf levert verzorgd schilderwerk op, heeft een hoge dekkracht, droogt snel en ademt goed. Maar de iets duurdere kwaliteit verf is toch nog een pak beter en duurzamer.

Welke verf kiezen?

Welke kwaliteit verf je kiest is uiteraard afhankelijk van de toepassing. Wij bij BP Decor werken meestal voor particulieren. Voor hen gebruiken we altijd verf van de beste kwaliteit. Als we een schilderproject uitvoeren, dan bedraagt de kost van de verf ongeveer vijftien procent. We kiezen dan ook altijd de duurste soort verf omdat we niet willen inboeten op de kwaliteit.

Maar ook bij industrieel gebruik kiezen we voor de betere – lees: duurdere – verfsoorten. BP Decor doet bijvoorbeeld veel schilderwerken in fitnessruimtes. Die muren vragen er gewoon om te worden geschilderd met kwaliteitsverf. Er wordt daar immers veel gesport, en er hangt veel vocht in de lucht, zeker in de douches. Gebruiken we daar goedkopere verf, dan moeten we zeker alles elk jaar opnieuw schilderen, en dat kan toch de bedoeling niet zijn.

Meer informatie nodig?

Over de kwaliteit verf weten we bij BP Decor, als deskundige schilderwerken, nagenoeg alles. We kunnen je zeker adviseren welke verf te kopen en welke zeker niet. Kom langs en dan bekijken we hoe we je kunnen helpen. Of neem contact met ons op.

 

(c) C’bon

Welke verf is kwaliteitsverf