Wil je je interieur opfrissen? Je woonkamer wat gezelliger maken? Of wil je gewoon een keer wat anders? Maar je beschikt niet over een groot budget? Ben je op zoek naar tips voor een budgetvriendelijke opfrissing van je interieur? Lees dan zeker verder. De beste tip vind je trouwens op het einde.

De beste tip voor een budgetvriendelijke opfrissing van je interieur?

Je gaat het meest budgetvriendelijk te werk als je alles zelf doet uiteraard. Je spaart dan de loonkost uit van een vakman en dat scheelt meteen een slok op de borrel. Probleem is dat je dan ook hun advies en kennis mist. Vaklui voeren het werk niet alleen goed uit, ze weten ook waarom ze bepaalde dingen op net die manier doen. Waarom ze voor product x kiezen en niet voor product y. Je mist dus hun stielkennis en deskundige raad.

Eenvoudige aanpassingen, grote veranderingen

Je hoeft het inderdaad niet altijd ver te gaan zoeken. Maak om te beginnen een duidelijke keuze in je thema, want dat brengt rust. Plaats geen verschillende meubels en kasten en accessoires lukraak door elkaar. Hier en daar wat groene accenten aanbrengen in de vorm van een mooie kamerplant kan ook een groot verschil maken. En stel jezelf de vraag wat je met je muren zal doen. Behangen? Schilderen? Zie je een accentmuur zetten met een gewaagde print? Of liever iets in één kleur? Zal je foto’s ophangen?

Doe je de muren zelf? Houd dan rekening met deze tip

Als je het zelf doet – en we blijven even goede vrienden – bespaar dan zeker niet op je verf, want je komt uiteindelijk toch bedrogen uit. Koop je minder dure verf, dan bespaar je inderdaad op centen, maar dat betaal je later terug in heel wat extra schildertijd omdat het aanbrengen ervan een pak arbeidsintensiever verloopt. Je zal meer lagen verf moeten leggen en nog zal het resultaat niet perfect zijn. Een goede voorbereiding is trouwens alles. Als je plamuurt, zorg dan dat je dat meteen goed doet en dat je een vlies hangt. Je hoeft dat uiteraard niet te doen, want dat zijn alweer extra kosten. Maar het resultaat is minder goed en minder duurzaam.

Onze grootste tip voor budgetvriendelijke opfrissing van je interieur

Het kan tegenstrijdig lijken, maar doe toch maar een beroep op een professional. Veel professionals hebben budgetlijnen ter beschikking. Je vindt er allerlei moois tegen een goedkopere prijs. Het staat je vrij je interieur zelf aan te passen en op te frissen. Maar het resultaat zal minder goed zijn dan als je de job uitbesteedt aan een vakman. De kans zit erin dat het je na een drietal jaar allemaal opnieuw moet doen. En dan wordt goedkoop opeens duurkoop.

 

(c) C’bon

tips-voor-een-budgetvriendelijke-opfrissing-van-je-interieur