Je buitenschrijnwerk is aan een nieuw verflaagje toe en je vraagt je af: wat is de beste houtverf voor buiten? We geven je alvast deze algemene regel voor buitenverf mee. Hoe meer de verf blinkt, hoe langer de levensduur. zorg voor een goede voorbereiding. Het eindresultaat na de schilderbeurt is immers altijd glanzend egaal, en daardoor zie je elke oneffenheid die in de ondergrond te vinden is. Verwijder dus eerst alle vuil en korrels en herstel alle putjes voordat je begint te schilderen. Kies je hoogglanzende lakverf voor je hout buiten, dan kan je er van op aan dat die in principe 6 tot 8 jaar meegaat. Ga je voor matte verf? Dan moet je rekenen op een herschilderbeurt om de vier a 5 jaar. 

Wat is de beste houtverf voor buiten?

Voor het schilderen van buitenhoutwerk gebruik je het best hoogglanzende lakverf. En weet je waarom hoogglanzende lakverf de beste houtverf voor buiten is? Omdat dat soort verf alle zonnestralen weerkaatst. Zonnestralen dringen veel dieper door in matte verf. Neem zeker ook een lichte kleur in hoogglanzende lakverf. Hoe donkerder de buitenverflaag is, hoe meer onderhoud die eist. Als de zon inbrandt op een donkere kleur verf, kan de temperatuur ervan oplopen tot wel 80°C.  Bij lichtere kleuren is dat een pak minder het geval. Je kiest dus het best voor een lichter gekleurde hoogglanzende lakverf voor buiten. Nog een tip voor minder onderhoud, en dus minder schilderbeurten: laat die trendy matte buitenkleuren links liggen. 

Niet elke verf glanst even veel 

De beste houtverf voor buiten is dus hoogglanzende verf. Bij het schilderen op hout wordt trouwens zelden een matte verf gebruikt. Meestal wordt er gekozen voor een zijdeglans, halfglans of hoogglans, elk met zijn eigen uitstraling. Een hoogglanzende verf maakt je schilderwerk heel stijlvol, terwijl zijdeglans minder opvalt. Maar ook op het vlak van onderhoud en reiniging is er een groot verschil. Hoe meer de verf glanst, hoe gemakkelijker je het oppervlak schoonmaakt en schoonhoudt. Hoogglanzende oppervlakten reinigen heel wat vlotter dan matte of zijdeglanzende ondergronden. 

Hebben we je vraag ‘Wat is de beste houtverf voor buiten?’ goed beantwoord? Wil je nog meer informatie?  

Geef ons dan een seintje. Dat kan via de website maar ook via een email.