Het gamma kleuren is vrijwel onuitputtelijk, je hebt duizenden kleuren om uit te kiezen. Kleurkeuzes zijn sowieso persoonsgebonden, omdat mensen in de eerste plaats individuen zijn en daarom altijd een eigen voorkeur hebben. Maar als je nagaat in welke kleur ze hun slaapkamer, badkamer en keuken steken, dan merk je toch dat er bepaalde trends bestaan. Hieronder vind je een antwoord op de vraag: welke kleur voor welke kamer?

Welke kleur voor welke kamer?

Je huis bestaat uit verschillende kamers en die zijn allemaal verschillend. Niet alleen qua omvang, maar ook qua functionaliteit. Wil je een goede kleur kiezen voor elk van deze verschillende ruimtes, dan ga je het best af op de ruimte die je beschikbaar hebt. Hier volgen enkele tips als antwoord op de vraag: welke kleur voor welke kamer?

  • Kleine ruimtes

Kleine ruimtes steek je beter in een lichte kleur omdat lichte kleuren een kleine kamer groter doen lijken. Een kleine kamer wordt inderdaad optisch groter als die in een lichtere kleur zit. Weet je trouwens wat de reden daarvan is? Dat komt omdat lichte kleuren, zeker in satijnverf, het licht weerkaatsen zodat je dubbel zoveel licht hebt.

  • Slaapkamer

In een slaapkamer kan je met meer kleuren spelen en een stuk donkerder gaan. Donkere kleuren zijn nu eenmaal een stuk warmer. Veel van onze klanten kiezen voor rustgevende kleuren als bruin, blauw of groen.

  • Werkruimte

Het woord zegt het zelf, een werkruimte dient om in te werken, en dan hoeft de kleur niet echt rustgevend te zijn. Ga dus gerust je gang met levendige, opgewekte kleuren als rood, en tja, waarom geen bordeaux of oranje?

  • Badkamer

Over het algemeen geldt de volgende regel: gebruik niet te veel kleur in je badkamer maar ga voor een egaal wit of fris kleurtje. Werk zeker niet met accenten, want daarvoor is een traditionele badkamer te klein. De aandacht moet naar het badkamerinterieur en de badkamermeubels gaan, en niet zozeer naar de kleur op de muur. Gebruik je een te fel kleur, of speel je met accenten, dan kijkt niemand nog naar het meubilair. Alleen als je een echt grote badkamer hebt ogen accenten mooi. 60 à 70 procent van onze klanten kiest voor een badkamer in hedendaags wit, of andere wittinten.

  • Keuken

Veel van onze klanten zijn fan van witte keukens. En dat is maar logisch aangezien het tegenwoordig ‘bon ton’ is om keukens met een donkere wand te installeren. Wit past daar wonderwel bij.

  • Woonkamer

In de living kan je voor elke kleur gaan. Let wel, kies je een donkere kleur, dan zal je je woonkamer zien verkleinen. Donkere kleuren leiden optisch tot kleinere ruimtes. Een manier om dat op te lossen is een accentmuur in een lichtere kleur te schilderen. Meteen garantie voor een aparte sfeer en een groter ogende ruimte.

BP Decor biedt gratis kleuradvies

De meesten van onze klanten weten welke kleur ze willen voor hun interieur. Maar het valt voor dat sommige klanten geen enkel idee hebben en ons dan om raad vragen: welke kleur voor welke kamer? In dat geval kijken we naar het meubilair, de opstelling, de ruimte zelf, de stijl van de woning. Een strakke woning staat altijd mooi in het spierwit. Een fermette staat dan weer beter in aardekleuren. Klop gerust aan voor kleuradvies bij de interieurspecialisten van BP Decor. Ons team geeft goed en gratis kleuradvies en put daarvoor uit een ruime ervaring. Gaat het om grote, allesomvattende werken, dan schakelen we een professionele kleurenconsulent in die je gratis advies geeft, van kelder tot nok. Neem contact met ons op!

 

(c) C’bon

kleurenwaaier