Je wilt iets aan je ramen hangen om inkijk te vermijden, maar je houdt niet van stoffen gordijnen. Je bent dus op zoek naar iets vergelijkbaars maar toch anders. Zijn er alternatieven voor gordijnen? Uiteraard zijn die er. Hieronder vind je een bondig overzicht.

Alternatieven voor gordijnen

We hebben het hieronder achtereenvolgens over rolgordijnen, jaloezieën en raamfolie. Want dat zijn de alternatieven die het meest gekozen worden.

Rolgordijen

Rolgordijnen komen in verschillende uitvoeringen, je kiest gewoon wat het beste bij je past. De standaard rolgordijnen zitten in een rolletje dat je naar beneden trekt. Andere rolgordijnen bestaan uit twee verschillende transparante lagen die over elkaar komen te liggen en een heel speciaal effect creëren. Onze klanten geven vooral de voorkeur aan rolgordijnen voor de slaapkamer. Ze zijn door de band genomen een van de goedkoopste alternatieven voor gordijnen.

Jaloezieën

Ook jaloezieën zijn alternatieven voor gordijnen. Ze zijn een pak strakker en hangen zowel horizontaal als verticaal. Omdat je kan kiezen uit verschillende kleuren en materialen zoals hout en aluminium passen ze in veel interieurs, wellicht ook in die van jou. Jaloezieën spelen met licht en schaduw en creëren een unieke sfeer in huis. Overdag kan je ze afgerold houden. Op die manier filter je niet alleen het zonlicht maar voorkom je ook dat mensen kunnen binnenkijken in je woning en je privacy storen.

Raamfolie

Raamfolie is het goedkoopste alternatief voor gordijnen. Ben je geen voorstander van stoffen gordijnen of wil je liever niet te veel decoratieve elementen in je interieur? Dan kleef je gewoon folie op je raam. Folie is uiterst gemakkelijk in gebruik. Je plaatst het folie niet alleen in een mum van tijd, maar verwijdert het ook zonder ook maar één spoor achter te laten. Folie kan heel decoratief zijn met mooie figuren erin. De keuze is reuze. Sommige folies zorgen ervoor dat mensen niet kunnen binnenkijken. Andere weren warmte of werken isolerend. Er bestaat ook zoiets als spiegelfolie, maar daar moet je een beetje mee opletten. Spiegelfolie houdt weliswaar ongewenste blikken in je huis tegen, maar zodra binnen het licht aangaat, verdwijnt die eigenschap als sneeuw voor de zon.

Genoeg informatie gehad?

Hebben we je vraag of er alternatieven voor gordijnen zijn voldoende beantwoord? Heb je nog meer informatie nodig? Kom dan eens langs, of neem contact met ons op, en dan helpen we je zo goed mogelijk verder.

 

(c) C’bon

Zijn er alternatieven voor gordijnen?