Gordijnen zijn echte sfeermakers en daarom altijd welkom. Wat is de beste raamdecoratie voor een landelijk interieur? In een landelijk interieur komen American stores of vouwgordijnen vrijwel perfect uit. Ze lijken op een rolgordijn, maar wanneer je ze via touwtjes optrekt of neerlaat worden ze gevouwen in plaats van gerold. American stores hebben een strakke lijn die in principe geknipt is voor een modern interieur. Maar ook in een landelijke woonomgeving ogen ze perfect, net omdat ze er zo eenvoudig uitzien. Een tip: kies je voor deze gordijnen, stel dan hoge eisen aan de stof, textuur, confectie en het optreksysteem. Want als die eisen niet worden ingevuld, dan geeft het optreksysteem gegarandeerd binnen de kortste keren problemen en gaan je vouwgordijnen schots en scheef hangen. Het is geen slecht idee om je meteen te laten bijstaan door interieurdeskundigen. 

De beste raamdecoratie voor een landelijk interieur?

Een vouwgordijn of American store combineert drie zaken: een strakke lijn, een strakke afwerking en een gezellige warme look. Met een vouwgordijn kan je alle richtingen uit, van zonwering over verduistering tot anti-inkijk. Overdag creëren vouwgordijnen een prachtig lichtspel. ‘s Avonds geven ze een huiselijk gevoel. In een landelijke woning raden we katoenen of linnen stoffen aan met een natuurlijke look. In een landelijk interieur staat het trouwens ook goed als je enkel overgordijnen hangt, zonder witte ondergordijnen. Ook hier kies je voor natuurlijke stoffen als linnen of katoen. 

Horizontale houten jaloezieën zijn ook een goed idee!

Op zoek naar de beste raamdecoratie voor een landelijk interieur? Heb je al eens aan horizontale jaloezieën in hout gedacht? Die geven je kamer naast een natuurlijke sfeer net dat tikje extra luxueuze uitstraling. Ze zijn geschikt voor elk interieur, maar komen vooral in een landelijke stijl goed tot hun recht. De horizontale houten lamellen zien er zwaar uit, maar je kantelt ze eenvoudig met behulp van een koord. De kantelgraad bepaalt de mate van lichtinval. Deze jaloezieën komen in een handmatige, maar ook in een elektrische versie. In dat geval wordt de bediening een fluitje van een cent. 

De keuze is reuze

Er zijn uiteraard nog andere raamdecoraties mogelijk in een landelijk interieur. Kom je er niet uit, kom dan gewoon even met ons praten over onze core business: interieur en decoratie. Een gesprek is altijd vrijblijvend, en wie weet, misschien doe je wel een prachtidee op. Neem gerust contact met ons op. 

 

(c) C’bon