Trends komen en gaan, ook en zeker op het vlak van kleuren in je interieur. Benieuwd naar de nieuwste trends in kleuren voor je interieur? De laatste jaren koos men vooral voor lichte en neutrale tinten om een Scandinavische look in het interieur te verkrijgen. Landelijke aardetinten blijven altijd in trek en ook wit blijft zijn meute aanhangers hebben, maar dat is de logica zelve. Als neutrale kleur maakt wit niet alleen een sterke indruk, het combineert ook prachtig met andere kleuren. Let op het woord ‘combineert’ want daar draait de kleuren- en interieurwereld tegenwoordig om. Meer en meer mensen combineren inderdaad meerdere kleuren in hun leefruimtes. Ben je op zoek naar een van de nieuwste trends in kleuren voor je interieur? Dan heb je er net een gevonden.  

Nieuwste trends in kleuren voor je interieur

Naast de veelgevraagde basiskleuren duikt er af en toe wel eens een kleur op dat boven alle andere wordt gevraagd. De trend en hét kleur van de afgelopen paar maanden was bij ons heartwood, een soort warm roze. De fragiele schakeringen van zachtroze blijven populair en je komt het kleur overal tegen. Niet zo verwonderlijk aangezien het past in slaapkamer, living en keuken. Wondermooi, zeker in combinatie met andere accentkleuren. Warmroze kan je bijvoorbeeld prachtig combineren met blauwe tinten voor een gezellige en frisse look. Combinaties met bruine accenten creëren een rustiger sfeer.

Pastel en combinatie

Pasteltinten gaan mooi samen met warme kleuren én met wit. Wit blijft in, dat is een feit. Ook groen en donkergroen, de meest natuurlijke kleuren, blijven een topper. Dikwijls worden ze gecombineerd met blauwe en bruine tinten. Het is inderdaad opvallend hoe vaak kleuren gecombineerd worden. In de herfst en de winter van 2017 waren vooral de schakeringen van roze, paars en oranje dominant. De oranjetinten gingen zelfs verrassend in de richting van nectar en perzik. Daarnaast wonnen ook de paarse tinten aan belang, en dan vooral mauve.

Zorg voor kleuren die passen bij je interieur en stijl

Maar dat is een open deur, niet? Onze tip? Stap wat vaker af van wit en ga voluit voor kleur. Volg je stijl en opteer voor speelse prints of kies juist voor frisse tinten. Het is hoog tijd om je interieur op te vrolijken of om gewoon nieuwe accenten te leggen. Het leven ziet er in één beweging helemaal anders uit.

 

(c) C’bon

Nieuwste trends in kleuren voor je interieur? Heartwood | bpdecor.be