Deco Stuc legt een decoratieve, milieuvriendelijke, kras- en naadloze beschermingslaag op nagenoeg alles. De techniek kan overal worden toegepast. Op werkbladen in de keuken, op vloeren, op tegels, en ja, zelfs op meubels. We geven graag een woordje uitleg.

Stabiele ondergrond nodig

Deco Stuc kan worden toegepast op alle soorten muren, vloeren en keukenbladen, op voorwaarde dat ze een stabiele ondergrond hebben. Wat houdt de techniek in? Deco Stuc is een dun laagje gekleurde kalk dat versteend is als gevolg van een uniek proces. De vakman brengt als het ware een laagje natuursteen aan op muren, vloeren en keukenbladen. Dat doet hij op een unieke ambachtelijke manier. Elke vakman die met Deco Stuc werkt, heeft een speciale opleiding gekregen, heeft zijn eigen manier van werken en zijn eigen techniek. Elke ondergrond die met Deco Stuc behandeld is, is daarom honderd procent enig en uniek. Er bestaan geen twee gelijke afwerkingen. Jouw Deco Stuc-muren zal je nooit bij iemand anders terugzien. Dat op zich is al een leuke meerwaarde. De mogelijkheden zijn trouwens legio. Je kan kiezen voor een strakke betonlook maar ook voor een warme hammanafwerking. Jij kiest, de vakman draait.

Deco Stuc vooral in badkamers en keukens

Het product is geschikt voor vochtige ruimtes en ondergronden die je goed moet kunnen schoonmaken. We denken aan een wand in de keuken achter het aanrecht. Of aan de plek waar je kookt. De wanden en vloeren die worden behandeld met Deco Stuc zijn volledig waterdicht door het extra laagje PU-vernis dat erop zit. Leuk weetje: ook cement- en tegelvloeren en zelfs vloeren met vloerverwarming zijn geschikt om met Deco Stuc te worden afgewerkt. 

Je douche krijgt een aparte naadloze look

Wanneer we een badkamer behandelen met Deco Stuc krijg je vloeren, badkamer- en douchewanden die volledig naadloos zijn. Dat veroorzaakt een heel aparte en unieke look. Omdat de techniek een aantal kleurnuances creëert, komen je muren een beetje tot leven. Elke afwerking is duurzaam, slijtvast en gemakkelijk te reinigen. Maar bovenal is elke afwerking volslagen uniek.

Look-alike van Tadelakt

Aan de basis van Deco Stuc ligt de oude kalktechniek van Tadelakt. Al in de Romeinse tijd werden in badhuizen waterdichte lagen gecreëerd die leken op marmer. Elk oppervlak was puur handwerk en volslagen uniek, geen enkel oppervlak was hetzelfde. De moderne Deco Stuc-techniek toont een even authentieke afwerking en een even uniek en ronduit prachtig resultaat.

Verschillende opties

De milieuvriendelijke en duurzame techniek van Stoopen en Meeus passen we toe voor muren, plafonds, vloeren, aanrechten en trappen. De naadloze afwerking kan strak egaal zijn maar ook vol kleurnuances zitten. Een variant van Deco Stuc is Mortex. Deze techniek is iets arbeidsintensiever maar het aanbod kleuren is dan weer wat groter.

 

(c) C’bon