Vaak stellen klanten ons de vraag: “Moeten we onze deuren en muren in dezelfde kleur verven?”. Nu is ‘moeten’ een groot woord dat we bij BP Decor niet zo graag, en zeker niet veel gebruiken. Zodra we het woord ‘moeten’ horen, blokkeren we een beetje, en dat ligt wellicht aan onze opvoeding. Maar dit volledig terzijde. Hieronder laten we weten wat de algemene trend is bij het verven van deuren en muren.

Verf je deuren en muren in dezelfde kleur?

De algemene regel die we aan onze klanten aanraden is om inderdaad alle deuren en muren in dezelfde kleur te steken. Waarom? Omdat je op die manier één groot vlak krijgt, één grote eenheid en dus ook veel meer rust. Optisch wordt de ruimte niet alleen groter, die wordt ook veel minder onderbroken omdat je deuren niet met de aandacht gaan lopen. Stel dat je een bruine muur hebt, en je steekt de deur in het wit, dan is de hele eenheid van kleur weg. Schilder je de deur echter in dezelfde bruine kleur als de muur, dan krijg je rust in de ruimte. Een deur in een andere kleur valt een pak meer op. Dat kan mooi zijn, maar het creëert wel een ander effect. Ben je fan van rust en eenheid? Geef je deuren en muren dan dezelfde kleur.

Trek dat door naar plinten

Steek ook je plinten in dezelfde kleur als je deuren en muren. Oudere huizen of huizen in een pastoriestijl beschikken over het algemeen nog over mooie hoge plinten. Geef je die een andere kleur dan de muren en deuren, dan is het gedaan met de rust, want dan springen vooral die plinten in het oog. Het is maar wat je zelf verkiest, maar door de band genomen schilderen wij bij BP Decor alles in dezelfde kleur. In cijfers uitgedrukt spreken we van tachtig procent van onze klanten.

Eén kleur voor alles

Moderne woningen neigen vooral naar spierwit. Die kleur wordt trouwens aangeraden door de verffabrikanten. Heb je een moderne woning? Doe het dan in het wit en alléén in het wit. Ervaring heeft geleerd dat deuren en muren in dezelfde kleur in de eerste plaats een mooi en verzorgd resultaat opleveren. Voor gewone woningen opteren we dus voor één kleur, omdat het rustgevende effect het grootst is als de deuren en muren dezelfde kleur hebben. Nog een tip om af te sluiten? Het is misschien een leuk idee om ook je plafond of bepaalde objecten in je interieur zoals een kast, een radiator, planken tegen de muur in dezelfde kleur te steken.

Kunnen we je helpen met gratis kleuradvies?

Neem dan contact met ons op. Dan bekijken we welke kleur voor je deuren en muren het mooist uitkomt. Je kan ook meteen een offerte aanvragen.

 

(c) C’bon

Verf je deuren en muren in dezelfde kleur?