Wat zijn de kleurentrends voor 2019, vraag je je af? Sikkens vereerde spiced honey met de eretitel ’trendkleur voor 2019′. Wat je je moet voorstellen bij de kleur spiced honey? De naam zegt het zelf: spiced honey benadert de zachtbruine kleur van honing. Pantone stelt dan weer de cravings tegenover de classico’s. 

Hoe bepalen Sikkens en Pantone de kleurentrends voor 2019?

Kleurexperten van beide bedrijven bezoeken allerlei beurzen in het buitenland, laten zich inspireren door interieur en mode en vervaardigen vervolgens hun eigen kleurentrends voor 2019. De specialisten van Sikkens creëerden op die manier de verrassend mooie trendkleur spiced honey. De warme aardetint ervan schept een sfeer van gezelligheid, zeker wanneer je hier en daar groene planten voorziet. Met een kleur als spiced honey kan je zoveel kanten uit. Je kan de kleur niet alleen in verschillende stijlen toepassen, je kan die ook makkelijk combineren, onder meer met een waaier van bruintinten. Deze rustgevende, zachte en warme kleur brengt je in één klap in een herfstige en vredige bui. 

Pantone: cravings tegenover classico’s

De craving- en classicokleuren van Pantone zijn speciaal samengesteld voor huis- en interieurdesign. De cravings zijn de kleuren voor mensen die iets gewaagder door het leven gaan en durven te kiezen voor de echt felle kleuren zoals felgroen, oranjerood, diepgeel. Wie kiest voor dergelijke kleuren geeft meteen zijn karakter, persoonlijkheid en uitgesproken persoonlijke smaak bloot. De classico-kleuren zijn dan weer de klassevolle en tijdloze kleuren zoals bruine houtkleuren, grijs en aardetinten. Beide waaiers maken blijvend deel uit van de kleurentrends voor 2019. 

Je muren in cravings, classico of spiced honey?

Als je je muren schildert, werk je het best met accenten. Steek je je hele woning in een nieuwe verflaag? Dan kies je het best een basiskleur die je hier en daar aanvult met een accentkleur of accentbehang. Dat is een strook behang op je geschilderde muur van een meter tot drie meter breed, of waarom niet meteen de hele muur? Dit accentbehang creëert een heel speciaal effect. De basiskleur voor de cravings kan bijvoorbeeld oranje zijn of felgroen. Classico’s kiezen dan weer meer voor een basiskleur als spiced honey en combineren dat dan met andere kleuren. Iedereen zijn meug. Ook hier geldt: “Les goût et les couleurs ne se discutent pas”. Over geuren en kleuren valt inderdaad niet te discussiëren, ook niet over de kleurentrends voor 2019. En gelukkig maar. 

Kunnen we je helpen bij je kleurkeuze?

Plannen om je interieur te schilderen, maar geen idee welke kleuren het best in je interieur passen? Neem dan contact op met het team van BP Decor. We helpen je graag. Onze kleurconsulent komt – voorafgaand aan elke binnenhuisopdracht – graag bij je thuis om degelijk en gratis kleuradvies te geven. 

 

(c) C’bon