Een goede voorbereiding is alles, altijd en overal, in alle facetten van het leven. En dat geldt ook voor schilderwerken. Een goede voorbereiding bij het schilderen is de absolute basisvoorwaarde om duurzaam bezig te zijn. Als je te overhaast te werk gaat en niet veel aandacht besteedt aan de zo nodige voorbereidingen, dan merk je dat aan het resultaat. Zonder goede voorbereiding zal je interieur niet mooi zijn. Een echte schildervakman herken je aan zijn voorbereidingswerken, hoe vreemd dat ook mag klinken.

Je muren moeten goed voorbereid zijn

Je bekijkt het best eerst grondig de huidige staat van de muren. Zijn ze vlak, zitten er putten of barsten in, is er schimmel aanwezig? Welke verf zit erop? Moet er een primer op of niet? Staan de naden tussen de plinten en de muren open? Zijn de deurlijsten in orde? Je moet werkelijk alles grondig bekijken en ervoor zorgen dat je op voorhand alle oneffenheden in de muren wegwerkt, dat je alle gaten en barsten plamuurt. De muren moeten perfect klaar staan voordat je met de schilderwerken begint. Eerlijk? De voorbereiding neemt altijd heel wat meer tijd in beslag dan het schilderen zelf. 

Wat als je muren geen goede voorbereiding bij het schilderen hebben gehad?

Dan is het jammer voor die dure verf die je hebt gekocht. Want die wordt dan gebruikt op een ondergrond die daar niet voor geschikt is. Het resultaat zal in elk geval bedroevend zijn. Na een paar jaar zal je bovendien gegarandeerd het schilderwerk opnieuw moeten doen omdat de verf begint af te schilferen. Een goede voorbereiding is alles. Dat je werkt met goede kwaliteitsverf is een andere basisvoorwaarde om een uitmuntend schilderresultaat te verkrijgen. Je moet gewoon met kwaliteitsverf aan de slag. Goedkoop is duurkoop, altijd. Die stelling gaat op voor alles, en zeker bij het schilderen.

 

(c) C’bon

Goede voorbereiding bij het schilderen is nodig voor jarenlang plezier | bpdecor.be