We willen gerust even uitweiden over het voordeel van automatische raamdecoratie. Maar we beginnen wellicht het best met uit te leggen wat er precies mee bedoeld wordt. Dat is alvast heel simpel. Als je automatische raamdecoratie hebt, gaan je rolgordijnen omhoog en omlaag zodra je op een knopje drukt. Gemakkelijker en eenvoudiger kan echt niet.

Wat is het voordeel van automatische raamdecoratie?

Eigenlijk hangen er alleen maar voordelen aan vast, en die kunnen we allemaal als volgt samenvatten. Automatische raamdecoratie is vooral handig, comfortabel en tegenwoordig zelfs volledig snoerloos. Je bedient de rolgordijen via een afstandsbediening waarin batterijen zitten, of via een app op je smartphone. Een motortje doet vervolgens het werk. Er is geen breekwerk meer nodig om die automatische raamdecoratie te installeren. Alles werkt uiterst handig en soepel, een kind kan het bedienen. Je moet het systeem niet meer met de hand optrekken of naar beneden laten zakken. Dat gedoe met zware trekkoorden is letterlijk voltooid verleden tijd. En gelukkig maar.

Ook veiliger voor de kinderen

Automatische raamdecoratie is inderdaad veiliger voor de kinderen. Ze geraken niet meer vast in de trekkoorden en halen hun handen er niet meer aan open. Automatische raamdecoratie is zeker niet alleen meer voorbehouden voor oudere mensen die te weinig kracht in de armen hebben om die zware rolluiken via een trekkoord naar omhoog te krijgen. Het is integendeel heel handig en een plezier voor iedereen.

Mooi en ruimtebesparend

Aangezien de trekkoorden verdwenen zijn, oogt de raamdecoratie ook mooier. De bakken waarin de koorden zich bevinden zijn weg, en dat scheelt alweer een slok op de borrel qua ruimte. Het comfort van je leven verhoogt, het wordt allemaal stukken makkelijker en comfortabeler. Je bedient je rolgordijnen vanuit je luie zetel. Je kan het zelfs integreren in een volledig domotica-systeem. Superhandig. Supergemakkelijk. We raden het iedereen aan. Toch nog deze tip: wacht niet met de installatie tot je ouder bent, want je weet niet wat je al die jaren mist.

 

(c) C’bon

Voordeel van automatische raamdecoratie? Dat er geen enkel nadeel is | bpdecor.be