Op de vraag ‘Kan je behangen over een geschilderde muur?’ geven we volmondig een positief antwoord. Behangen over een geschilderde muur is zelfs in alle gevallen een duidelijke plus.

Behang plakt makkelijker op een geverfde muur

Ja, je kan behangen op een muur die geschilderd is. Meer zelfs, als je van plan bent een muur te schilderen, en die heeft nog geen enkele behandeling gehad, dan fixeer je de blote muur het best een eerste keer, nog voordat je met behangen start. Waarom dat goed is? Omdat je op een geschilderde ondergrond een langere open tijd hebt om te behangen. Dat wil zeggen dat je papier minder vlug droog wordt als je aan het plakken gaat. Tegenwoordig bestaat de rug van modern decoratief behang uit een vlies. Je lijmt dus niet langer je papier in, maar wel de muur. De lijm op je muur zal beduidend minder vlug drogen als je muur al een basisverflaag heeft.

Geldt dat ook voor gyproc?

Ook op een gyprocmuur kan je behangen, op voorwaarde dat je een aantal voorbereidende stappen zet. Meteen op een gyprocmuur beginnen behangen is niet zo’n goed idee. Geef die gyproc eerst een onderlaag met een primerverf, en behang pas daarna. Zeker doen, het behangen zal zoveel gemakkelijker en vlotter verlopen.

Kan je behangen over een geschilderde muur? Ja!

We hopen dat we met het bovenstaande je vraag ‘Kan je behangen over een geschilderde muur?’ voldoende beantwoord hebben. Heb je nog meer informatie nodig over behangwerken of schilderwerken, neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag, ook met vragen die je je stelt over decoratie en interieur. Hier vind je alvast enkele van onze realisaties in beeld.

We herhalen nog even kort waarom een beroep doen op de diensten van BP Decor geen slechte zaak is. We bieden een correcte prijs-kwaliteitverhouding aan, deskundig advies, secure afwerking, stipte en snelle uitvoering, netheid op de werf en – vinden we heel belangrijk – beleefde vakmensen. Tot binnenkort?

 

(c) C’bon

Kan je behangen over een geschilderde muur? JA.