Ben je benieuwd naar de nieuwe behangtrends 2019? Is er sprake van een grondige evolutie in de vier bekende thema’s van klassiek, natuur, kunst en wabi-sabi? Neen, niet echt … Opletten bij die laatste trend, verwar die niet met wasabi, dat scherpe Japanse kruid. We hebben het hier wel degelijk om de behang- en interieurtrend wabi-sabi. Die is gebaseerd op de gelijknamige Japanse levensfilosofie die de dingen huldigt die mooier worden met de tijd. We kunnen ons voorstellen dat veel mensen blij zijn met deze trend, vooral dan zij die instaan voor de schoonmaak. De wabi-sabi-trend staat immers lijnrecht tegenover het Scandinavisch strakke interieur dat er altijd spic & span hoort bij te liggen. Bij wabi-sabi steekt dat niet zo nauw: het staat voor de schoonheid van imperfectie en het accepteren van wat niet perfect is. 

Nieuwe behangtrends 2019

Blijvende trends zijn nog steeds het fotobehang en het accentbehang voor de muren met een al dan niet Scandinavisch motief. Ook vintage en retro behangpapier blijven in trek, naast allerlei kunstprints. Nieuw kun je dit alles niet noemen, maar veeleer een normale evolutie. Het ene thema verdwijnt, het andere wordt verlengd en aangepast. Wabi-sabi is de enige van de nieuwe behangtrends 2019 die een beetje anders is dan de andere. De trend is gebaseerd op asymmetrie, bescheidenheid en natuur, en dat alles vertaalt zich naar een interieur vol eerlijke materialen zoals hout en linnen. Het golvend behang dat erbij hoort symboliseert het verstrijken van de tijd. 

Decoratief blijft trendy

Decoratief behang, waaronder zeker het fotobehang, blijft trendy en wordt meer en meer als accent gebruikt. Onze tip? Ben je van plan al je ruimtes samen te behangen? Dan kies je het best voor een egaal dessin met een rustig motief. Als je daarop een accent aanbrengt, verkrijg je meteen een ander beeld, een andere omgeving, een andere sfeer. Je kan uiteraard ook behangen met sjablonen. Dat nogal zware behang werd vroeger vooral gebruikt in herenhuizen. Nu wordt het ook in bescheidener huizen gebruikt om accenten te leggen, ook op geverfde muren. Behang veroorzaakt trouwens een betere akoestiek dan geverfde muren. De klank in een ruimte met behang is veel warmer, en ook het behang zelf geeft een warme indruk. Ga je voor warmte? Ga dan voor behang, en kies meteen een van de behangtrends van 2019. 

Bij BP Decor vind je behangpapier voor je smaak en budget

Onze klanten kiezen hun behangpapier aan de hand van een collectie staalboeken. Wij hebben de staalboeken van Hooked on Walls en Arte in onze ruimtes liggen. Iedereen vindt er wel iets in dat hem of haar charmeert, ook op het vlak van prijs. Hooked on Walls is de budgetversie van Arte. Arte biedt exclusief behang, terwijl dochterbedrijf Hooked on Walls iets democratischer prijzen aanrekent Een rol Hooked on Walls-behangpapier heb je al voor 40 euro. Een rol Arte-behangpapier begint aan 70 à 80 euro en gaat tot 250 euro. Keuze zat voor elk budget dus. 

Kunnen we je helpen? 

Kom bij ons langs of neem contact met ons op. We helpen graag! 

 

(c) C’bon

nieuwe behangtrends 2019