Je stelt je de vraag: “Heb ik altijd een primer nodig bij het verven?” Wij van BP Decor beantwoorden deze vraag in negentig procent van de gevallen volmondig met een overtuigde: “Ja”. Waarom? Omdat je er met een primer voor zorgt dat alle kleine mankementen, gleufjes, gaatjes en putjes in je muren onzichtbaar worden. Staat je muur niet honderd procent perfect? Dan steek je die kleine imperfecties eenvoudig weg met een primer. Maar dat is uiteraard niet de enige reden waarom het gebruik van een primer bij het verven van een muur de enige juiste keuze is.

Heb ik bij het verven altijd een primer nodig?

Een primer gebruik je zeker en vast bij een bepleisterde muur. Een primerlaag neemt immers de zuigkracht van de bepleistering voor het overgrote deel weg. Als je met gewone verf op een bepleisterde muur schildert, zonder dat je een primer gebruikt, dan zuigt de muur die verf volledig op. Op die manier zal je bij de tweede laag verf nooit een mooi resultaat behalen. Een primer gebruiken is overigens zeer handig omdat je die kan aankleuren met de kleur van je eindlaag. Twijfel je over de kleur, dan kan je je eindlaag altijd nog een andere tint geven. Werken met een primer is trouwens altijd goedkoop. Voorzie je je muur van een primerlaag, dan heb je minder verf nodig. Onderschat nooit het belang van een goede primer.

Wanneer moet ik geen primer leggen?

In negentig procent van de gevallen legt BP Decor een primerlaag. In welke tien procent van de gevallen is er dan geen primer nodig? Stel dat je woning net geschilderd is en je wilt een muur in een ander kleurtje steken, dan is een primer niet nodig. Zeker als het gaat om een kleine oppervlakte en er niet veel lichtinval is. Muren die al geschilderd zijn en in goede staat, hoeven dus geen nieuwe primer te krijgen. Wij van BP Decor brengen doorgaans wel een primerlaag aan omdat dat de basis is van een mooi eindresultaat. En laat dat nu net het doel zijn van al onze schilderwerken: een supermooi eindresultaat. Wij huldigen het principe dat er altijd een primer nodig is.

Genoeg info gekregen?

Hebben we je vraag “Is er altijd een primer nodig” voldoende beantwoord? Heb je nog meer vragen? Kunnen we je helpen met nog meer advies? Aarzel dan niet om ons te contacteren. We staan voor je klaar. Ook voor het maken van een offerte.

 

(c) C’bon

Heb ik altijd een primer nodig?