Hoe vaak moet ik buiten schilderen? En hoe vaak moet ik binnen schilderen? Sta ons toe deze vragen met een kwinkslag te beantwoorden: “Wij van BP Decor, als deskundige schilderwerken, stellen je voor dat alle jaren te doen.” Alle gekheid op een stokje, dit is uiteraard alleen maar een professioneel grapje. De algemene regel luidt: je buitenwerk schilder je het best om de vijf jaar. Binnen doe je dat om de zeven jaar, afhankelijk van de functie van de ruimte.

Hoe vaak moet ik buiten schilderen?

Je houtwerk buiten geef je het best om de vijf jaar een nieuwe verflaag. Soms gaat je houtwerk langer mee, andere keren minder lang. Alles is afhankelijk van de weersomstandigheden en of je houtwerk zich bevindt op een plek waar de zon vaak pal op zit. Onze tip? Wacht niet te lang met het herschilderen van je houtwerk buiten, want hoe langer je daarmee wacht, hoe hoger het prijskaartje wordt. Verf je het hout buiten om de vijf jaar, en steek je het hout bijvoorbeeld altijd in dezelfde kleur, dan volstaan twee lagen verf. Je hebt dus minder verf nodig, waardoor je ook minder zal betalen. Als je ziet dat de verf begint af te bladderen, de kieren van je houtwerk open staan, of er blazen ontstaan, dan wordt het hoog tijd om in actie te schieten en te beginnen verven. In deze blog lees je meer over de beste houtverf voor buiten. Je gevel verf je het best om de zeven jaar. Maar ook die termijn is weer afhankelijk van het langsrijdende verkeer, de weersomstandigheden, of je woning al dan niet in een groene omgeving ligt. Want dat alles heeft zijn invloed op de verf buiten.

Hoe vaak moet ik binnen schilderen?

Binnen schilder je alles opnieuw om de zeven jaar. Maar ook hier hangt alles af van de ruimte af: wat is de functie ervan, wordt er veel gerookt, zijn er radiatoren, is er een houtvuur of een open haard? Weet je hoe je merkt dat het tijd is om opnieuw te schilderen? Neem even een kader weg van de muur. Is het kleurverschil naast en achter de kader opvallend groot, dan is het hoog tijd om de verfborstel uit de stal te halen. Hoe vaak je een bepaalde ruimte opnieuw moet schilderen, is afhankelijk van de functie van die ruimte en wat er allemaal in wordt gedaan. Een woonkamer en een keuken zal je logisch gezien vlugger moeten schilderen dan een traphal. Ook een slaapkamer hoef je niet zo dikwijls onder handen te nemen. Zie je zwarte plekken verschijnen in de hoeken van het plafond? Dan wordt het tijd om je slaapkamer van een nieuw verflaagje te voorzien. Conclusie? Voor verfwerken binnen houden we het op een gemiddelde van zeven jaar.

Hebben we je vragen voldoende beantwoord?

Vraag je je af: “Hoe vaak moet ik buiten schilderen? En hoe vaak moet ik binnen schilderen?” Wil je je huis goed onderhouden? Verf dan je houtwerk om de vijf jaar, je gevel om de zeven jaar, en neem op die momenten gelijk je binnenmuren mee. Die werkwijze is trouwens ook de goedkoopste. Wist je trouwens dat buitenverf duurder is dan verf voor binnen? Dat is alleen maar logisch, omdat de verf buiten bestand moet zijn tegen de meest barre weersomstandigheden. Hoe vaker je je muren een likje verf geeft, hoe minder verflagen je nodig hebt en hoe minder verf je zal moeten aankopen. Onze tip? Gebruik zeker voor buiten een kwalitatieve professionele verf. Heb je nog meer vragen? Neem gerust contact met ons op.

 

(c) C’bon

Hoe vaak moet ik buiten schilderen? En hoe vaak moet ik binnen schilderen?