Je hebt een oude keuken die dringend aan vernieuwing toe is. Je krijgt van alle kanten de opmerking dat je toch eens iets aan die keuken van jou moet doen. Maar je oude eiken keuken is een erfstuk van je grootmoeder, die wil je niet zomaar kwijt. Of je hebt niet het budget om een volledige nieuwe designkeuken te plaatsen, met alle nieuwe snufjes erin. In dat geval hebben we goed nieuws voor jou. Hoe kan je je oude keuken goedkoop opknappen? Door ze te schilderen!

Je oude keuken goedkoop opknappen? Het kan inderdaad

Inderdaad. Je kan je uitgeleefde keuken transformeren tot een prachtig modern exemplaar door alle vaste delen met de juiste verf te herschilderen. Dat is de ideale én budgettaire manier bij uitstek om je keuken volledige up-to-date te maken. Als voorbeeld verwijzen we weer naar die typische oudbruine eiken keuken van je grootmoeder die je weigert weg te doen. Die schilder je dan toch gewoon in het wit, of in een andere gewenste kleur? Je kan alles schilderen en een keuken hoort daar zeker bij. Afhankelijk van de ondergrond kies je met welke verf je de schilderwerken uitvoert. Alleen de eindlaag moet altijd een lakverf zijn, een PU-verf of een tweecomponentenverf.

Ook mortex is een budgettaire tip voor je keuken

Als je je werkblad vervangt door mortex, dan krijg je meteen een heel andere look in je keuken. Mortex is een beenharde, kras- en beschermingslaag volledig zonder naden. En dat creëert een heel aparte sfeer. Mortex is trouwens ideaal om te gebruiken in je keuken omdat het honderd procent waterdicht én hittebestendig is. Het is even hard als natuursteen, maar een pak goedkoper – en ook dat is meegenomen. Bovendien kan je het zeer gemakkelijk onderhouden. Wie de keuken moet schoonmaken, weet dat dit gegeven niet onbelangrijk is.

Vragen?

BP Decor is een deskundige in schilderwerken. Bij ons kan je terecht voor alle mogelijke tips. Neem gerust contact met ons op.

 

(c) C’bon

Hoe kan je je oude keuken goedkoop opknappen. Door ze te schilderen! | BP Decor